Пишите нам Консултације

  Радно време

  Понедељак
  07.30 - 17.00
  Уторак
  07.30 - 17.00
  Среда
  07.30 - 17.00
  Четвртак
  07.30 - 17.00
  Петак
  07.30 - 17.00
  Субота
  08.00 - 13.00

  Добро дошли

  УСЗ Центар за специјалистичке социјалне услуге „За мајку и дете“ је социјално-здравствена установа чија је делатност усмерена на рад са децом са сметњама у развоју, различитим стањима, обољењима и дијагнозама према званичној класификацији болести, али и на деца типичне популације. ИН УСЗ Центар за специјалистичке социјалне услуге „За мајку и дете“ нуди све неопходне специјалистичке третмане за децу и родитеље. Акценат наших активности је на раној интервенцији, хабилитацији, рехабилитацији, логопедији, дефектологији, психолошким, психијатријским и физијатријским третманима са циљем адекватног стимулисања развоја деце и омладине са сметњама у развоју. Наш рад је унапређен и технологијом коју имамо на једном месту. Поред рада са децом, радимо и са родитељима јер се водимо идејом да је јак родитељ један од главних фактора успешног развоја.

  Наше услуге на највишем нивоу

  АДОС-2

  Евалуација

  Рана интервенција

  Саветовалиште

  образовање

  амбуланта

  Дневна њега

  Центар за обуку

  +387 51 490 616

  Увек нас можете добити на ова два броја!

  +387 65 607 668

  Посетите наше профиле на друштвеним мрежама

  Како до нас

  Kako se riješiti autizma

  Уговор са Фондом здравственог осигурања РС

  УСЗ Центар за специјалистичке социјалне услуге „За мајку и дете“ и Фонд здравственог осигурања РС потписали су Уговор о пружању и финансирању аудио-лингвистичких третмана КСАФА апаратом корисницима Фонда у Републици Српској.

  • Суфинансирање и финансирање наших услуга може се остварити и преко Центра за социјални рад на нивоу РС
  • Обратите се Центру за социјални рад у вашој месној заједници са адекватним захтевом, ради остваривања права на свакодневну негу и пружање специјалистичких услуга

  Методе и технике

  Технике које користимо у раду усмерене су на бихејвиоралне, развојне и васпитне циљеве. Најзаступљенији је бихејвиорални приступ, али с обзиром на сложеност поремећаја из аутистичног спектра, за свако дете користимо индивидуални приступ.

  ЕЕГ АПАРАТ

  БЕХРИНГЕР АПАРАТ

  КСАФА-М АПАРАТ

  ЕЛЕКТОЕНЦЕФАЛОГРАФИЈА

  Центар за специјалистичке социјалне услуге "За мајку и дете"
  постао је богатији за још један значајан уређај у дијагностичкој процедури. Да бисмо разумели улогу и значај ове дијагностичке методе, у наставку ћемо одговорити на кључна питања везана за ову дијагностичку методу.
  Шта је ЕЕГ?
  ЕЕГ – електроенцефалографија је најчешће коришћена
  дијагностичка метода у неурологији због своје дијагностичке вредности, јер открива абнормалности мождане активности, а поред тога је безопасна, безболна, једноставна и релативно јефтина, без ризика од зрачења или других последица. Има бројне клиничке и истраживачке индикације. ЕЕГ се првенствено користи за дијагностиковање епилепсије, разликовање епилептичких од неепилептичких напада и дијагностику одређених епилептичких синдрома, што му даје основни клинички значај.

  БЕХРИНГЕР АПАРАТ

  Бехрингер апарат је логопедски инструмент, намењен за слушање и говор, који у основи користи Дигитална обрада сигнала. Дигитална обрада сигнала (ДСП) или дигитална обрада сигнала постао је стандард у рехабилитацији слушних и говорно-језичких поремећаја. Дигитални логопедски комплет посебно је интересантан за децу предшколског узраста, јер стављају слушалице уши и држање микрофона им пружа много могућности да своју терапију учине забавном. Дигитални логопедски сет се често користи у логопедском третману и може се рећи да је постао његов део стандардна опрема коју користи сваки логопед. Нашао је своју примену у терапији поремећаја глас, поремећаји изговора (корекција дислалије и дизартрије), поремећаји течности говора, оштећења
  слух (постоје 4 програма који се користе у већини слушних апарата) и кохлеарни имплант, поремећаји слушне обраде, развојни језички поремећаји, поремећаји или поремећаји читања пажња (појачана пажња и усмереност на сопствени говор). 

  КСАФА-ИН АПАРАТ

  Костићев селективни слушни филтер појачавач убрзано развија све говорно-језичке структуре и достиже ниво
  развој структура који одговара старосним нормама детета.
  Овај уређај је намењен за рану хабилитацију говора и језика и посебно је користан у раду са децом са различитим сметњама у развоју.
  степена оштећења слуха, деце са неразвијеном вербалном комуникацијом и патолошким говорним обрасцима
  комуникације.

  Ксафа-м уређај

  Ксафа-м спарат подстиче развој слушне пажње, развој прецизне слушне перцепције и слушне дискриминације сличних фонема, рад на правилној артикулацији, успостављање правилне слушне повратне спреге, побољшање концентрације, развој слушне меморије, мотивације за говор, правилно дисање. , правилно постављање гласа, успостављање адекватних вербалних формулација, развијање адекватног емоционалног изражавања у вербалној комуникацији, које су неопходне за развој течног и граматички исправног говора. Поред наведеног, апарат се користи и у лечењу дислексије и дисграфије, као и код деце која имају проблема са савладавањем школског градива. Поред деце, уређај се користи и код одраслих са различитим врстама патологије слуха и говора. Уређај се користи у дијагностичке и терапеутске сврхе.

  Тестимониалс

  Тим професионалаца

  Снежана Кутлешић Стевић

  СПЕЦИЈАЛИСТА ПУЛМОНОЛОГИЈЕ И БАРОМЕДИЦИНЕ

  др Сања Јарић

  СПЕЦ. ДЕЧЈА И АДОЛЕСЦЕНТНА ПСИХИЈАТРИЈА

  Проф. др сци мед. Марија Бургић

  СПЕЦ. НЕУРОЛОГИЈА ПСИХИЈАТРИЈЕ СУПСП. ДЕЧЈА ПСИХИЈАТРИЈА

  др Биљана Јовановић

  СПЕЦИЈАЛИСТА ФИЗИКАЛНЕ МЕДИЦИНЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ
  srСрпски